Coldplay kondigt aan dat hun achtste studio album, ‘Everyday Life’, op 22 november dit jaar uitkomt. Het 53 minuten durende dubbelalbum is verdeeld in twee delen van elk acht nummers: ‘Sunrise’ en ‘Sunset’. Ook is het album fysiek in CD- en 2LP vorm vanaf nu via pre-order te bestellen. Naast de aankondiging van ‘Everyday Life’ zijn nu ook de eerste twee singles uitgebracht, ‘Orphans’ en ‘Arabesque’. Beide nummers waren voor het eerst te horen op BBC Radio One (Annie Mac) als ‘Hottest Records In The World’. ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ zijn vanaf nu overal online beschikbaar.

Gedurende de afgelopen week verscheen de hoes van het album op mysterieuze wijze op verschillende plekken wereldwijd, wat algauw werd opgepikt door fans van de band. Zo waren er onder andere billboards en posters te zien met het artwork, waarop enkel de cryptische tekst November 22, 1919 te lezen was. In Nederland hingen er op diverse locaties posters en schilderijen met het artwork.

Ook liet de band door middel van persoonlijke brieven die per post verstuurd werden aan fans doorschemeren dat ze binnenkort met nieuwe muziek naar buiten zouden treden. Tot slot werd de tracklist vandaag onthuld via mysterieuze advertenties in kranten wereldwijd.

Het langverwachte album ‘Everyday Life’ is grotendeels geschreven door de vier band members zelf en bevat samenwerkingen met grootheden als Stromae, Femi Kuti, Tiwa Savage en Jacob Collier. Het artwork is gebaseerd op een foto van de band van de overgrootvader van gitarist Jonny Buckland uit 1919.

Coldplay raakt met ‘Everyday Life’ hedendaagse politieke thema’s aan en wenst met het album een boodschap van ‘Peace and Love’ uit te dragen, hetgeen in het Arabisch ook op de album kaft te lezen is.

Tracklist ‘Sunrise’:‘Sunrise’‘Church’‘Trouble In Town’‘BrokEn’‘Daddy’‘WOTW / POTP’‘Arabesque’‘When I Need A Friend’

Tracklist ‘Sunset’:‘Guns’‘Orphans’‘Èkó’‘Cry Cry Cry’‘Old Friends’‘بنی آدم’‘Champion Of The World’‘Everyday Life’