Vandaag lanceert de Amsterdamse sleaze rock band Nachtschade de eerste single en video clip van hun langverwachte debut album ‘Maskerade: The Fool’. Het album komt uit op 31 maart met veel geweld! De band verwierf eerder bekendheid met de single ‘I Don’t Settle for Less’ en hun politieke inslag. Ze speelde op demonstraties en haalde in 2015 alle kranten doordat hun gedicht en optreden tijdens de Maagdenhuisbezetting werd verboden. Ook speelde de band op Down the Rabbit Hole en Fringe Festival, kende een succesvolle Popronde reeks in 2016 en verraste eerder met gastoptredens van Jungle By Night en de Amsterdam Klezmer Band.

Nachtschade is getekend door het label TCBYML van Eelco Boonacker en bookings agency Uncle P waarmee ze samen onze popwereld wakker schudden met een uitgebreide NL tour en een album release show in Paradiso op 1 april. ‘The Fool’ gaat vandaag in première op Maxazine en smaakt naar meer. De clip die de band bij ‘The Fool’ maakte is een van de meest originele clips die we zagen sinds Bastian’s ‘You’ve got my love’, dus dat belooft wat voor de toekomst.

Na de albumrelease van Nachtschade’s album in Paradiso gaat de band verder het land in met hun soms psychedelische rock en blues, die zo uit de jaren ’70 zou hebben kunnen komen. Benieuwd naar meer? In april speelt de band door het hele land:

1 april: Paradiso, Amsterdam (Album Release)4 april: Burgerweeshuis, Deventer8 april: VOLT, Sittard15 april: Altstadt, Eindhoven26 april: The Live I Live, Den Haag29 april: TivoliVredenburg, Utrecht