Christine and the Queens staat op zaterdag 13 oktober met haar eerste grote eigen show in AFAS Live, Amsterdam. Het is voor het eerst sinds 2015 dat ze na haar wereldwijde doorbraak met debuutalbum ‘Chaleur Humaine’ weer live in Nederland speelt. De kaartverkoop start aanstaande donderdag 26 april om 11:00 uur.

In 2010 begon Christine and the Queens met het maken van muziek nadat ze geïnspireerd raakte door het bezoeken van een dragqueenshow in Londen. Na het verschijnen van twee EP’s bracht de muzikante in 2014 haar debuutalbum ‘Chaleur Humaine’ uit met daarop de hitsingle ‘Christine’. Datzelfde jaar won ze een MTV Europa Music Award voor Beste Franse Act. Ook gaf Christine and the Queens veel geprezen festivalshows op Best Kept Secret en Lowlands en een uitverkocht optreden in Melkweg, Amsterdam.

‘Chaleur Humaine’ verscheen in de Verenigde Staten met opnieuw opgenomen Engelstalige vocals en enkele nieuwe songs onder de naam ‘Christine and the Queens’. De single ‘Tilted’, de Engelstalige versie van Christine, werd benoemd tot een van de beste singles van het jaar en was ook te horen in de Amerikaanse tv-serie ‘Better Things’ eind vorig jaar. Christine and the Queens werkt momenteel aan haar tweede album die naar eigen zeggen stoerder, seksueler maar nog steeds treurig is. Wanneer het album verschijnt, is nog onbekend.

Kaarten voor de show van Christine and the Queens kosten €38,50 (incl. servicekosten en excl. transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar via www.christineandthequeenslive.nl. De kaartverkoop start aanstaande donderdag 26 april om 11:00 uur.