Afgelopen week was het Country Music’s Biggest Night, de Country Music Association Awards werden uitgereikt. De presentatie van deze spectaculaire avond was voor de 8e keer in handen van Brad Paisley en Carrie Underwood. Zoals gewoonlijk begon de avond met de monoloog van de gastheer en gastvrouw waar ze het afgelopen jaar met een komische blik bekeken. Brad Paisley introduceerde een nieuw woord, ‘SamHunting’, oftewel het praten in een liedje dat naadloos over gaat in zingen zoals Sam Hunt dat doet in ‘Take Your Time’. Ook werden de scheidingen van onder andere Ben Affleck en Jennifer Garner, Blake Shelton en Miranda Lambert en natuurlijk die van Miss Piggy en Kermit belicht.

CMA logo

Chris StapletonGrote winnaar van de avond was Chris Stapleton die alle drie zijn nominaties verzilverde. Luke Bryan werd net als vorig jaar gekroond tot Entertainer Of The Year en Miranda Lambert ontving voor de 6e keer de award voor Female Vocalist Of The Year.

 

Het beste optreden van de avond werd verzorgd door Chris Stapleton die samen met Justin Timberlake zijn hit ‘Tennessee Whiskey’ vertolkte en daarna Justin’s ‘Drink You Away’.

De winnaars van de CMA Awards 2015 zijn:

Entertainer Of The YearLuke Bryan

Female Vocalist of the yearMiranda Lambert

Male Vocalist Of The YearChris Stapleton

Vocal group Of The YearLittle Big Town

Vocal Duo Of The YearFlorida Georgia Line

New Artist Of The YearChris Stapleton

Album Of The YearChris Stapleton – Traveller

Single Of The YearLittle Big Town – Girl Crush

Song Of The YearGirl Crush geschreven door Liz Rose, Lori McKenna, Hillary Lindsey

Musical Event Of The YearKeith Urban en Eric Church – Raise ‘Em Up

Music Video Of The YearMaddie & Tae – Girl In A Country Song

Musician Of The YearMac McAnally – Guitar

Photo: Instagram Chris Stapleton