Met een overweldigende show, waarbij licht en muziek streden om de nummer één positie in je geprikkelde zenuwstelsel, lieten de Chemical Brothers een jaar geleden de AFAS Live al merken nog steeds op volle kracht te draaien. Dat doen ze al decennia lang erg overtuigend, wat ook blijkt uit het 20-jarig jubileum van hun album ‘Surrender’ uit 1999 dat deze week opnieuw is uitgebracht.

Daarop staat ook het welbekende ‘Hey Girl, Hey Boy’, wat het afscheid betekende van het big beatgeluid waarmee het DJ duo, bestaande uit Tom Rowlands en Ed Simons, in hun beginjaren doorbrak. Langzaam maar zeker verschoven ze naar hun herkenbare geluid met hoorbare invloeden uit de techno en house. De opzwepende psychedelische ondertoon op het album werd sterker aangezet en met behulp van gastmuzikanten uit de rockmuziek, zoals Noel Gallagher en Jonathan Donahue bereikten ze ook luisteraars voorbij de grenzen van de house.

De jubileumeditie van ‘Surrender’ komt uit als dubbel-cd en daarnaast ook in een deluxe uitgave op box van drie cd’s en een box van vier lp’s, voorzien van een boek over de Chemical Brothers. Verder bevat hij exclusieve prenten van het artwork van Kate Gibb en een DVD met daarop nooit eerder gepubliceerde beelden van hun optreden op Glastonbury in 2000.