Vandaag heeft Dauwpop de line-up met 16 acts uitgebreid: Chef’Special, Bazart, VANT, Monster Magnet, Spinvis, Warhaus, Dirtcaps, Moksi, The Partysquad, Paceshifters, Mental Theo, De Likt, Paul Sinha, Kevin, Donnie en Yung Internet. Eerder werden onder andere al Doe Maar, Di-rect, Broederliefde en Kraantje Pappie aangekondigd. Dauwpop vindt plaats op Hemelvaartsdag: donderdag 25 mei.

2017 lijkt het jaar van Chef’Special te gaan worden. Na een tour met 21 Pilots ligt naast Nederland nu ook de VS aan hun voeten. Met het aanstaande nieuwe album zal de band ongetwijfeld nog groter worden.

Uit België komen Bazart en Warhaus. Bazart scoorde met ‘Goud’ de grootste Vlaamstalige hit ooit in het thuisland en de band is daar dan ook razend populair. Langzaam begint Nederland de band ook te ontdekken. Warhaus is het project van Balthazar zanger Maarten Devoldere. De muziek is donker en filmisch, maar bovenal steengoed.

Spinvis is na een lange tijd weer terug met nieuw werk en ook eindelijk weer eens te zien op een popfestival.

De Amerikaanse rockgiganten van Monster Magnet zijn graag geziene gasten. Weinig bands die al zo lang een overtuigende rockshow neer weten te zetten. De band rondom Dave Wyndorf is al sinds de jaren ’80 actief, maar heeft nog geen spat aan energie ingeboet.

Wie ook met een nieuw album komt zijn Paceshifters. Het trio timmert al jaren gestaag aan de weg en staat bekend als misschien wel de beste rockband van Nederland. Het nieuwe album ‘Waiting To Derail’ belooft nog beter te worden dan de geroemde voorganger ‘Breach’. Live is de band sowieso al een sensatie.

Aan hiphop en dance is er ook dit jaar geen gebrek. Naast grote en gevestigde namen als Dirtcaps, The Partysquad, Moksi, Mental Theo en De Likt is er ook voor opkomend talent plek. Paul Sinha, Kevin, Donnie en Yung Internet zijn de hiphop beloftes voor 2017.

De komende periode zal de rest van de line-up bekendgemaakt gaan worden.

Afgelopen twee jaar was Dauwpop op voorhand uitverkocht. De voorverkoop voor Dauwpop 2017 is al gestart, tickets zijn te koop via www.dauwpop.nl/tickets.

Foto: Kim Balster – Maxazine archief