In maart 2018 geeft Charles Aznavour een concert in AFAS Live in Amsterdam. Charles Aznavour wordt beschouwd als een van de grootste singer-songwriters aller tijden. In zijn loopbaan die al meer dan zeventig jaar duurt, verkocht de legendarische Franse zanger meer dan 100 miljoen albums en schreef 1300 chansons. In augustus werd Aznavour geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame.

De 93-jarige chansonnier trekt nog steeds overal ter wereld volle zalen. Zo gaf hij na zijn laatste optredens in Amsterdam in 2016 nog concerten in onder meer Japan, Canada, de Verenigde Staten, Rusland, Brazilië en Argentinië. De komende maanden staan naast Europa verder nog optredens gepland in Australië, Tahiti en Israël.

Aznavour kijkt uit naar zijn komst naar Amsterdam. In een interview in NRC eerder deze week zegt hij: „Ah, Nederland, daar kom ik vaak en graag. Binnenkort weer, voor een concert. Iedereen zegt altijd dat het wel mijn laatste zal zijn, maar ik heb geen idee waarom. Waarom zou ik in hemelsnaam stoppen?”