Bryan-Adams-Get-UpBryan Adams zal dit najaar een nieuw studio-album uitbrengen. Het album, getiteld ‘Get Up’, is geproduceerd door ELO-frontman Jeff Lynne en mede-geschreven door zijn vaste muzikale partner Jim Vallance. De eerste single ‘Brand New Day’ verschijnt 6 september. Het nieuwe materiaal bevat onder andere fast & furious up-tempo nummers als ‘Brand New Day’ (tevens de eerste single-release van het album), ‘You Belong To Me’ en ‘Thunderbolt’, evenals meer delicate tracks, zoals ‘Don’t Even Try’ en ‘We Did It All’, plus de door Adams zelf geproduceerde alternatieve akoestische versies, die de unieke stem van de multi-platina artiest benadrukken.

“Het is allemaal heel organisch ontstaan”, herinnert Adams zich. “Liedje voor liedje, samenwerkend met Jeff wanneer hij maar tijd had de afgelopen paar jaar. Het gaf me alle tijd de nummers te schrijven, meestal in partnerschap met Jim Vallance. We werkten voornamelijk via het internet vanuit Canada, Europa en LA, demo’s en stukken van nummers heen en weer sturend.”

“Ik ben altijd een groot fan geweest van Bryan”, vertelt Jeff Lynne, die eerder samenwerkte met grootheden als The Beatles, Paul McCartney, Randy Newman en Tom Petty. “Bryan stuurde me een demo via het net, ik speelde de meeste instrumenten in om de backing track af te maken en stuurde het dan terug naar Engeland. Vervolgens zong hij de lead vocal in en kreeg ik de track weer terug in Californië, 8600 kilometer verder!”

Bryan Adams: “Het album heeft iets zorgeloos en in meerdere opzichten is dit het album waarvan ik wenste dat ik het 15 jaar geleden al had kunnen maken.”

De albumtrack ‘You Belong To Me’ is nu al beschikbaar als download als het album vooruitbesteld wordt via de digitale kanalen. De lead track ‘Brand New Day’ is te downloaden vanaf 7 september en de derde download, ‘Don’t Even Try’, zal ook al beschikbaar zijn voordat het album uitkomt in oktober. Bij ‘You Belong To Me’ zal daarnaast een performance clip uitkomen. De officiële video bij ‘Brand New Day’ is geregisseerd door Adams zelf, met actrice Helena Bonham Carter en Hurts-zanger Theo Hutchcraft in de hoofdrollen.

Bryan Adams is de succesvolste solo-rockartiest van Canada. Zijn grootste hits scoorde hij met ‘Summer of ‘69’, ‘(Everything I do) I Do It For You’, ‘Please Forgive Me’ en ‘Have You Ever Really Loved A Woman’. Zijn album ‘So Far So Good’ stond 5 weken op nummer 1 in de Album Top 100 en werd dubbel platina. Daarnaast is hij een gerenommeerd fotograaf, die publiceerde in onder andere L’uomo, Vogue en Harper’s Bazaar. In december 2014 stond Adams in de Amsterdamse Ziggo Dome ter ere van het 30-jarig jubileum van zijn album ‘Reckless’.

De 13 nummers tellende release – negen nieuwe songs en vier akoestische versies – komt uit op vrijdag 16 oktober.