Een tweede kansen, dat is precies het verhaal van Bill Abernathy. De zanger/gitarist uit Kansas City, Missouri begon in zijn vroege tienerjaren met het schrijven van liedjes. Hij speelde op tijdens zijn schooltijd, maar toen stopte hij … en zijn leven begon. Bill trouwde, bouwde een zakelijke carrière op, en kreeg kinderen. Nadat zijn kinderen van school waren afgestudeerd en hun carrière waren begonnen, pakte Bill de gitaar weer op en probeerde hij zijn liefde voor muziek nieuw leven in te blazen.

Bill is een pure verhalenverteller. “I feel the story and lyrics talk to me and tell me what the rest of the song is supposed to sound like”, aldus Abernathy. Zijn laatste album, ‘Find A Way’, bereikte de vijfde plek in de Roots Music Report Traditional Folk Album-hitlijst en de single ‘Goodbye Will Never Come Again’ bereikte de hoogste positie in verschillende hitlijsten.

Nu is Abernathy’s nieuwste album, ‘Crossing Willow Creek‘ uit. De eerste single ‘Cry Wolf’, bereikte de iTunes Top 100 Rock Songs-hitlijst en bereikte de Top 5 in de country-hitlijst van New Music Weekly. De volgende twee singles behaalven ook verschillende nationale en internationale hitlijsten. Met zijn nieuwe single ‘Whiskey Road’ gaat Abernathy nu echt de grenzen opzoeken en komt dus nu ook in Nederland uit.