Op zaterdag 26 november speelt de Amerikaanse blues muzikante Beth Hart een show in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop voor het concert start vrijdag 22 januari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Beth Hart maakt met haar rauwe stemgeluid en oprechte nummers al meer dan 20 jaar onvervalste Amerikaanse blues. Haar optredens zijn ruig en vol passie. De afgelopen jaren heeft ze o.a. samengewerkt met grote artiesten als Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash en Buddy Guy. Naast een Grammy Award nominatie heeft ze ook twee nominaties voor de Blues Music Awards op haar naam staan.

Beth Hart haar carrière begon in 1993 toen ze een talentenjacht won. Haar eerste album, ‘Immortal’, verscheen in 1996. Vier jaar later verscheen haar tweede album ‘Screamin’ For My Supper’. Met de single ‘L.A. Song’ scoorde ze haar eerste grote hit in de Verenigde Staten. In die tijd vocht Beth Hart met een drank- en drugsverslaving. Dit gevecht gebruikte ze als inspiratie voor haar derde album ‘Leave The Light On’. Met de titelsong van dit album brak Beth Hart ook in Nederland door. Het livealbum ‘Live At Paradiso’ wordt nog steeds gezien als een van haar meest spraakmakende optredens. Vorig jaar verscheen haar meest recente album genaamd ‘Better Than Home’.

Foto (c) Ariane van Ginneke