Op zondag 23 oktober a.s. vindt de finale van Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limurg en Zeeland) plaats in de grootste bandcompetitie van de Benelux ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! editie 2016/2017’ in Poppodium 013 in Tilburg. In deze finale spelen negen bands om de titel ‘Beste coverband Regio Zuid Nederland’, gekozen door de vakjury en het publiek. De nummer 1 en 2 gekozen door de vakjury en de nummer 1 en 2 bij de publieksstemmen plaatsen zich direct voor de BENELUX Semi-Finals die zullen plaatsvinden in tot poppodium omgebouwde Event Centre Culemborg. In de BENELUX Semi-Finals strijden alle regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Met in de prijzenpot o.a. een CD-contract met videoclip, distributie en plugging in de gehele Benelux en diverse optredens gaat het nu écht spannend worden.

Naast de strijd om als band een plek in de BENELUX Semi-Finals te veroveren, gaat ook de strijd om de Individuele Awards van start. De individuele bandleden maken namelijk ook kans op een Award voor Beste Vocalist, Gitarist, Bassist, Toetsenist of Drummer van 2016/2017. Ook de bandleden van de bands die afvallen tijdens één van de Regio-Finales of BENELUX Semi-Finals maken, tot de BENELUX Grand Finale, deel uit van deze race. De Individuele Awards worden tijdens deze Grand Finale uitgereikt.

Het programma op zondag 23 oktober a.s. is in willekeurige volgorde:– Blondie Venus: Bruno Mars tribute uit Eindhoven– Careless Fools: Allround coverband uit Breda– DeepWhite: Classic Rock coverband uit Tilburg– Echoes of Industry: Rock coverband uit Geldrop– Grape Valley: Allround coverband uit Middelbeers– Joe Cover Band: Joe Cocker tribute uit de Mortel– Stoer Toeval: Rock, Pop coverband uit Eindhoven– The Eucalyptics: Rock coverband uit Etten-Leur– Up to Eleven: Rock coverband uit Budel

De in totaal 18 regionale winnaars die zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals in Event Centre Culemborg krijgen naast een single in The Clash Hitlijst gratis bandcoaching en individuele vocalcoaching, live videoclips, live fotoshoots en begeleiding op het gebied van marketing en promotie.

Alle deelnemers ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Van de BENELUX Semi-Finals in Event Centre Culemborg en de BENELUX Grand Finale in poptempel PARADISO Amsterdam worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de videoclips en de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’.

Van alle bands die in Event Centre Culemborg staan wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single voor de interactieve ‘The Clash Hitlijst’, waarin van zaterdag 15 april 2017 tot zaterdag 24 juni 2017, dus 10 weken de singles te downloaden (iTunes) en streamen (Spotify) zijn en de top 5 wekelijks wordt uitgezonden op Radio Veronica. Van deze hitlijst wordt gedurende 10 weken de Top-5 wekelijks geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. De band met uiteindelijk de meest gedownloade/gestreamde single ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale ‘The Clash-Hitlijst Award’.

Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. Poppodium 013 opent haar deuren om 14.00 uur. Het programma start om 14.30 uur.