De Zweedse dj en producer en dj Tim Bergling, die beter bekend is onder de naam Avicii, is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management vanavond bekend gemaakt. Hij is overleden in de Omaanse stad Masqat. Waaraan hij is overleden is tot op heden niet bekend.

De Zweedse dj was sinds 2007 actief. Hij tekende een contract bij het label Dejfitts Plays, nadat hij een remix uitbracht van het Commodore 64 spel ‘Lazy Jones’. In 2010 kwam de doorbraak met de hit ‘Bromance’ die hij scoorde onder de naam Tim Berg. Onder de naam Avicii brak hij door in 2013 met het album ‘True’. Hiervan kwamen de hits ‘Hey Brother’, ‘Addicted To You’ en de nummer 1 hit ‘Wake Me Up’ met Aloe Blacc. In 2015 volgde zijn tweede album ‘Stories’. Dat jaar stond hij ook op Pinkpop.

Hij werkte verder samen met o.a. Nicky Romero, Wyclef Jean, Lenny Kravtiz, Nile Rodgers, Adam Lambert en Robbie Williams. Ook schreef en produceerde hij mee aan de hit ‘A Sky Full of Stars’ van Coldplay. In 2016 stopte hij abrupt met optredens en tournees. Wel bleef hij muziek produceren en was er sprake van een volgend nieuw album. In augustus vorig jaar bracht hij nog een EP uit met vijf nieuwe tracks. Zijn laatste single was het nummer ‘Lonely Together’ met Rita Ora.