Op zaterdag 18 februari komt één van de grootste hardrock- en heavy metalbands van Amerika naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Avenged Sevenfold komt met een avondvullend programma met very special guest Disturbed en als voorprogramma Chevelle. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 12 augustus om 10.00 uur via Ticketmaster.

Avenged Sevenfold is opgericht toen de leden van de band nog op high school zaten. Zeventien jaar en zeven albums later is de band uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Amerikaanse metalbands van dit moment. Avenged Sevenfold staat bekend om hun spectaculaire vurige liveshows met uitverkochte arena’s en headline shows op festivals over de hele wereld als gevolg.

Met hun agressieve en ruwe mix van metal, hardrock en punk-pop bracht de band afgelopen jaren meerdere zeer succesvolle albums uit waaronder ‘City Of Evil’, ‘Avenged Sevenfold’, ‘Nightmare’ en het meest recent ‘Hail To The King’. Dit leverde meerdere top 10 singles op in de Verenigde Staten waaronder ‘Bat Country’, ‘Almost Easy’, ‘Scream’, ‘Nightmare’, ‘Welcome To The Family’, ‘So Far Away’, ‘Hail To The King’ en ‘Shepherd of Fire’.

Zanger David Draiman, bassist John Moyer, gitarist Dan Donegan en drummer Mike Wengren vormende begin deze eeuw Disturbed. Hun debuutalbum ‘The Sickness’ ging in de Verenigde Staten viermaal platina en zorgde voor internationaal succes. De Grammy genomineerde heavy-metalband uit Chicago scoorde hits met ‘Down With the Sickness’, ‘Inside The Fire’ en ‘Indestructible’. Ook hun laatste single, een cover van Sound of Silence, bereikte internationaal succes. Chevelle is een alternatieve metalband uit Chicago en bestaat uit drie broers met de achternaam Loeffler. De band haalt hun inspiratie uit de muziek van Tool en Helmet. In 2002 komt hun doorbraak in Amerika met het nummer ‘The Red’.