De eerste Armada Talent Experience in 2016 is zonder meer succesvol gebleken. Na eerdere edities in Nederland (2014) en Miami (2015) woonden ditmaal maar liefst zeventig Nederlandse talenten het evenement bij, met masterclasses van Armin van Buuren en Eelke Kleijn en de populaire demo-drop.

In de masterclasses deelden Armin van Buuren en Eelke Kleijn hun productiegeheimen met de jonge talenten. Zo besprak Eelke Kleijn alle ins en outs van zijn remix van House-klassieker ‘Discopolis’ van Kris Menace & Lifelike, waarna Van Buuren de drijvende kracht achter zijn tranceknaller ‘Safe Inside You’ onthulde, gemaakt onder zijn Rising Star alias.

Aansluitend aan de masterclasses kregen de talenten de kans om hun muziek te laten horen aan het team van A&R managers in de demo-drop. Elk van de hen werd daarop in vijf minuten tijd van feedback voorzien, inclusief tips die zij direct konden toepassen om hun muziek naar een hoger niveau te tillen.

In de komende tijd zal de Armada Talent Experience neerstrijken in andere delen van de wereld, om ook daar de jonge muziektalenten een kans te geven om zich te ontplooien. Het succes van deze eerste editie in 2016 laat zien dat de nieuwe generatie supersterren niet lang op zich zal laten wachten.