Anouk komt deze week met haar nieuwste album ‘Anouk: Greatest Hits’ binnen op de hoogste positie in de Album Top 100. Het is voor de zangeres de twaalfde keer dat ze met een album op één staat in de albumlijst. Krap een jaar geleden bezette de zangeres deze positie voor het laatst met haar album ‘Paradise And Back Again’.

De populaire en meest spraakmakende zangeres van Nederland vult al bijna twintig jaar lang de hitlijsten met haar singles en albums. Dat is de reden geweest om haar dertig grootste singles voor het eerst te bundelen op de verzamelaar ‘Anouk: Greatest Hits’.

Van een ongeremde, jeugdige Anouk die in 1998 met haar hitsingle ‘Nobody’s Wife’ een vol Pinkpopveld hypnotiseert tot een volwassen zangeres die tv-kijkers over de hele wereld kippenvel bezorgt met haar Eurovisie Songfestivalinzending ‘Birds’. Anouk scoort al twee decennia lang in verschillende genres en bij verschillende generaties. Zonder twijfel kan gezegd worden dat de Haagse zangeres een van de meest veelzijdige en invloedrijke artiesten van Nederland is.

‘Anouk: Greatest Hits’ voert fans langs dertig nummers die in het collectief geheugen zijn gegrift. De verzamelaar van de zangeres – die dit seizoen ook haar opwachting maakt als een van de coaches in het populaire tv-programma The Voice Of Holland – bevat eveneens Anouks twee meest recente singles: ‘New Day’ en haar eerste Nederlandstalige nummer ‘Dominique’.