Één van Nederlands eerste pop-zangeressen, Annie de Reuver, is 1 januari op 98 jarige leeftijd overleden. Al in de jaren dertig van de vorige eeuw begon haar muzikale loopbaan als 18-jarige bij het bekende orkest the Ramblers waarmee ze regelmatig op de radio te horen was. In 1935 werd met dit orkest en de vermaarde tenorsaxofonist Coleman Hawkins een eerste plaatopname gemaakt.

In de oorlogsjaren zong de Reuver vaak met spottende Nederlandse teksten door zonder dat de Duitsers dit doorhadden. Na 1945 zong ze bij het orkest van Boyd Bachman, de Decibels, het Avro dansorkest en de Skymasters, in die tijd vermaarde orkesten. In de jaren vijftig was het tijd om op de solo-tour te gaan met grote hit-successen als: ‘Harmonica Jim’, ‘Lied van het Pierement’, ‘Diep in mijn hart’ en ‘Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen’. Als duo met zanger/gitarist Eddy Christiani worden ze door het muziekblad Tuney Tunes herhaaldelijk uitgeroepen tot Nederlands beste en meest populaire Nederlandse vocalisten. In 1968 begint ze als platenproducer voor Dureco, in Amsterdam. Zij komt er in plaats van Johnny Hoes die met Telstar voor zichzelf is begonnen. In het ontdekken en begeleiden van Nederlands talent voor Dureco is De Reuver vrij succesvol. Ze ontdekt Oscar Harris, Danny Cardo, De Kermisklanten, Manke Nelis en Ben Cramer. Ook ontdekt ze Pierre Kartner, die op zijn beurt weer het zingende kapstertje Corry Konings ontdekte. Als Kartner liedjes voor de band Corry en de Rekels gaat schrijven, worden dit enorme successen. Zo wordt Huilen is voor jou te laat de bestverkochte single van 1970. 

Op Oudejaarsdag is Annie gevallen,  een opname in het ziekenhuis tot gevolg. Helaas overleed ze op Nieuwjaarsdag. De zangeres zou in februari haar 99ste verjaardag vieren.