De Amerikaanse band Allah Las heeft haar vierde studio album aangekondigd. Simpelweg ‘LAHS’ getiteld (een verwijzing naar een veelvoorkomende foutieve spelling van de bandnaam) is dit het meest coherente en ambitieuze album tot nu toe. Een album dat minder is geïnspireerd door tijd en meer door plaats. Samen met het nieuws heeft de band de eerste single In The Air gedeeld inclusief een gloednieuwe video. ‘LAHS’ verschijnt op 11 oktober en vlak voor de release komt de band naar Nederland voor twee shows in Rotown, Rotterdam en Paradiso, Amsterdam.

Allah Las is altijd gefascineerd geweest door zowel de zorgeloze spirit als de glitter-in-the-gutter levensstijl van Los Angeles. Na drie albums (‘Allah-Las’ uit 2012, ‘Worship The Sun’ uit 2014 en ‘Calico Review’ uit 2016) over de verhalen en verlokkingen van haar thuisstad, kon ze niet anders dan de dingen nu eens anders te bekijken. Op het 11 oktober te verschijnen vierde album hebben drummer Matt Correia, bassist Spencer Dunham en gitaristen Miles Michaud en Pedrum Siadatian de blik naar buiten gericht, richting de horizon.

Correia licht toe: “We’ve been travelling a lot the past couple years and I think that played a role in influencing the broader variety of songs on this record”.

Neem de doorlopende shuffle van de eerste single In The Air bijvoorbeeld met de echoënde vocalen van Siadatian, de heerlijk klinkende elektrische gitaren en karakteristieke mellotron licks die stijgen en dalen en speels en vol plezier klinken. Als je bekend bent met Allah Las zul je de versmelting van melodieën en stemmingen herkennen, maar ditmaal kent het geluid een breder muzikaal perspectief gemaakt door een band die nieuwe, opwindende terreinen verkent. Het is duidelijk hoorbaar dat de leden zijn gegroeid als songschrijvers, muzikanten, arrangeurs en producers. Maar ook in andere opzichten, want ‘LAHS’ bevat een aantal nummers die zijn gezongen in het Portugees en Spaans.