De 1700 bezoekers van het toen al legendarische concert van Walter Trout in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, op 28 november 2015, kunnen nu een mooie herinnering in huis halen: op twee cd’s is een groot deel van dat optreden vastgelegd onder de toepasselijke titel ALIVE In Amsterdam.

De eerste disc begint met de flink ingekorte introductie door Marie Trout, de echtgenote en volgens hemzelf, levensredder van Walter. Er volgt een lange staande ovatie, waarna hij meteen maar even laat horen dat hij ondanks zijn ernstige ziekte nog steeds geweldig kan gitaarspelen, wat hij bewijst in Play The Guitar, Help Me en I’m Back. Het is amper te geloven dat hij na de levensreddende levertransplantatie helemaal opnieuw moest leren om te doen waar hij zo bekend en geliefd mee is geworden: het spelen van vlammende gitaarsolo’s! Ook zijn stem is weer als vanouds, alsof er niets gebeurd is… Zijn begeleiders zijn ook in topvorm: good old Sammy Avila op Hammond, Michael Leasure op drums en Johnny Griparic op bas ondersteunen Walters gitaarspel op uitstekende wijze.

Als eerbetoon aan de in september vorig jaar overleden B.B. King draagt hij zijn Say Goodbye To The Blues aan deze grootheid op, waarna hij een aantal songs van zijn nieuwste studioalbum Battle Scars speelt, zoals Almost Gone, Omaha, Tomorrow Seems So Far Away, Playing Hideaway en Haunted By The Night. Op disc 2 gaat hij daarmee verder, met Fly Away en Please Take Me Home. In Rock Me Baby volgt een gitaarduel met zoon Jon Trout, die bewijst dat hij het gitaarspelen van zijn vader geërfd heeft. Vanuit het publiek roept iemand om Marie’s Mood, die daarop meteen wordt ingezet. Het album besluit met de mooie ballad The Love That We Once Knew.

Het door Walter Trout en Eric Corne geproduceerde dubbelalbum (ook op vinyl uitgebracht als driedubbel-lp +mp3 èn uiteraard digitaal) klinkt heel goed en gelukkig zijn ze zo verstandig geweest om de meeste aankondigingen weg te laten en de enkele die is blijven staan ingekort. Tijdens een concert is dat, zeker in dit geval, geen probleem natuurlijk, maar om ze op een album te laten staan, dat gaat op den duur vervelen! Niet alle gespeelde songs staan op het album, in totaal staan er zestien tracks op en de speelduur is zo’n anderhalf uur.

Wie op deze avond in Carré was heeft ongetwijfeld gezien dat er cameramensen bezig waren om het concert te filmen en na afloop werd ook gezegd dat er een dvd van zal komen. Op dit moment is echter nog niet bekend of dit ook daadwerkelijk zou gebeuren, helaas.