Met Afrojack, Hardwell, Martin Garrix, Armin van Buuren en Tiësto maakt Transsylvanië in Roemenië zich op voor een Nederlandse invasie deze zomer. Vorig jaar werd het festival voor het eerst gehouden en trok het bij elkaar 240.000 bezoekers. Begin dit jaar werd het festival tijdens Eurosonic Noorderslag verkozen tot beste grote Europese festival. Naast de Nederlandse top DJ’s zijn onder andere ook Faithless, Dimitri Vegas & Like Mike, Scooter, Sasha, John Digweed en Seth Throxler bevestigd. Het festival wordt gehouden van 4 tot 7 augustus.

Untold wordt deze zomer voor de tweede keer georganiseerd in het Roemeense Cluj-Napoca. Tijdens de editie van 2016 zullen gedurende vier dagen meer dan 150 internationale en Roemeense acts verschillende podia verspreid over de stad delen. Op het moment van schrijven zijn meer dan 40.000 uit een totaal van 55.000 festivaltickets reeds verkocht.

Untold Festival behaalde in 2015 wereldwijd het nieuws met hun ‘Pay with Blood’ campagne. Festivalbezoekers konden gratis toegang tot het terrein krijgen door van tevoren bloed te doneren bij hun lokale bloedbank, dit alles om de extreme schaarste aan donorbloed in Roemenië tegen te gaan. In totaal doneerde meer dan 1500 mensen waardoor meer dan 3.100 transfusies plaats konden vinden. In Roemenië doneert slechts 1,7% van de bevolking bloed, waardoor het land bij de laagste drie landen van Europa terecht komt. Dit jaar zal de campagne op grotere schaal voortgezet worden om het probleem verder te blijven bestrijden. De campagne won afgelopen jaar meerdere prijzen tijdens de Golden Drum International Advertising Awards.

unnamed (8)