Afrojack maakt dit jaar als enige Nederlander kans op een Billboard Music Award. De Nederlandse DJ & producer is genomineerd in de categorie ‘Top Dance/Electronic Song’ voor de samenwerking ‘Hey Mama’ met David Guetta. Maandag werden alle nominaties op de site van Billboard bekend gemaakt.

De Billboard Music Awards zijn weggelegd voor de grootste namen in de muziekindustrie. Afrojack’s categorie bestaat dan ook uit de zwaargewichten Major Lazer, The Chainsmokers, Diplo, Skrillex en DJ Snake. Het is de eerste keer dat Afrojack (echte naam: Nick van de Wall) een nominatie in de wacht heeft gesleept voor deze belangrijke awards.

‘Hey Mama’ is inmiddels bijna een miljard keer beluisterd op de platformen Spotify, YouTube en SoundCloud en heeft inmiddels de platina status in acht landen behaald, waaronder Amerika, Canada en Australië. Ook belandde de track in de top 10 van Billboard’s ‘Hot 100’ charts, een van de meest toonaangevende hitlijsten in de wereld.

De Billboard Music Awards vinden plaats op 22 mei 2016 in Los Angeles. De uitreiking wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender ABC.