Bij het horen van de zachte ruis van een naald die door een groef raast, gaat het hart van menig vinylverzamelaar sneller kloppen. En als daarmee The Beatles uit de speakers van je geluidsinstallatie komen, dan barst de Beatlemania in je huis pas écht los. Die hartkloppingen worden werkelijkheid met ‘The Beatles: The Singles Collection’, die deze week is verschenen in een speciale box met daarin drieëntwintig singles van de Fab Four.

Deze singles zijn speciaal geremasterd door Sean Magee in de Abbey Road studio’s, met behulp van de originele mono en stereo masteropnames. De singles, waaronder ook ‘Free As A Bird’ en ‘Real Love’ uit de jaren negentig, gaan gepaard met een een veertig pagina’s tellend boekje met foto’s en een aantal essays van Beatles historicus Kevin Howlett.

De reikwijdte van de box gaat van hun eerste single ‘Love Me Do’ (met ‘PS I Love You’ als B-kant) tot het sluitstuk van hun bestaan als band ‘Let It Be’ / ‘You Know My Name (Look Up The Number)’. De singles zijn voorzien van reproducties van de originele fotohoezen waarin ze in de jaren zestig ook verschenen in verschillende landen over de wereld, zoals Argentinië, Australië, Mexico, Spanje, Zuid-Afrika en natuurlijk ook Nederland.